L2 Shrine strongly condemns the aggression of the barbaric russian federation. 🇺🇦 Slava Ukraini! 🇺🇦

Špatná základní ekonomika i na classic


Recommended Posts

Zdravím.

Setkávám se na classic s poměrně častou věcí, co ani NC nevyřešilo po tolika letech, špatná základní ekonomika. Nic proti classic, ale i s 3x raty na adeny jsou některé ceny (jako u teleport NPC) dost přetažené za vlasy. Já chápu, že jmenovitě ty ceny za teleportaci jsou určeny dle vzdálenosti od vaší cílové destinace, ale to nemění nic na tom, že někde tyto ceny dosahují nehorázných částek, jež jsou především nepřátelské vůči lidem, kteří dosáhli lvl 40. Oni si to lidé, co maj A grade mohou lehce dovolit platit (přecejen adena drop už není tak slabý, když farmí sobě levelově rovné moby), to samé ale nelze říct v mnoha jiných případech.

Rád bych slyšel názor ostatních na tuto věc, jelikož L2 hraju docela dlouho a představa, že tohle bude paltit člověk na 100% classic serveru s 1x raty je těžce představitelná. Jak už bylo řešeno, my tu sice máme vyšší raty, ale pořád to jde někdy značně pocítit, když vás zkásne NPC za poskytnutou službu. Obzvlášť mě zajimá, jak se k tomu postaví zdejší provozovatelé, jelikož se některými věcmi už tak vzdálili od classic verze.

Edited by CoreX_CZ
Link to post
Share on other sites

Ahoj,

nehraji tu zas tak dlouho, ale ty porty jdou.

Přemýšlel jsem o tom, možná je to trochu zbytečnost, pokud ty peníze nikomu dál nejdou a ztrácí se. Pokud by šli vlastníkům území, tak to asi smysl má docela velký.

Do lvl 40 je vše zdarma. Od 41 se najednou ceny nahodí. To mě hodně překvapilo, nečekal jsem to, a peníze jsem an to moc neměl. Hlavně mi přestupák vyšel až po 40lvl. Naštěstí pro přestup dostaneš crystaly, za které si koupíš porty přímo do lokací, takže to nemusíš táhnout na peníze. Mimo přestupáky si musíš hlídat svůj portový provoz. Když se už dostaneš na nějaký level kdy slušně vyděláš (a díky hráčům že kupují co nabízím), tak tě porty přestanou trápit.

Nejsem v klanu kde bych měl velkou podporu bohatých, ale zase nemůžu říct, že mě tu nikdo nepodpořil. Ale období předražených portů jsem přežil v pohodě. Myslím, že když se dostaneš na B-grade výbavu, tak vyděláš už v pohodě. V Giranu je L2 Shrine event manager který ti dá B grade věci a pak už nebude problém projíždět třeba Fields of masacre kde vyděláš za 20 minut docela dost peněz (j-jo, slyším jak se mi při tomhle tvrzení všichni smějí 😄 ). S EE jsem neměl problém. Teď jsem na A grade slotu a porty mi nedělá problém platit.

Každopádné - nedělá mi to teď problém platit, tak vlastně přemýšlím, jestli má nějaký význam mít placené porty...

 

S ostatními věcmi - dá se dostat až k Ačkové výbavě bez většího utrpení. Shadow a hlavně common itemy. Možná trochu škoda že nemá cenu se jima moc zabývat, na druhou stranu většina hráčů je tady už výš a zase tolik lidí tady nehraje. Na lvl 20 se dostaneš za chvilku. Po přestupu budeš mít peníze na D grade common výbavu (pokud nechceš použít shadow). Po přestupu budeš mít v pohodě peníze na common C grade, mohl by jsi mít i peníze třeba na karmian set. Bčkovou výbavu můžeš udělat shadow, zdarma, a když ti vyprchá první set, pořídíš další nebo do té doby seženeš Ačko nebo klidně koupíš Bčko. A potom se zaměříš na stavbu A výbavy nebo S. K tomu už tolik neřeknu ale :)

Hraji tu asi měsíc a půl. Předtím jsem dlouho L2 nehrál a spíš jsem stále newbie. Úplně se nevyznám ve všech systémech, výbavě a jak co funguje. Ale tak občas se zeptám nebo hledám, případně zkouším. Stavíš tu více méně až A+ výbavu, která se dá od hráčů sehnat. Do té doby to hold nějak projedeš. Asi díky tomu, že je tu většina hráčů na vysokých lvl dokážu vydělat hodně prodejem. Když tu byl event s hvězdou, pamatuji, že jsem prodával event předmět za 100k, což zřejmě pro kupující moc nebylo, ale pro mě to byla obrovská suma, kterou bych grindem nevydělal ani za hodinu (a ěch event předmětů jsem měl třeba 10 za hodinu).

 

Takže za mě je to tu asi díky vstřícnosti hrajících bohatých hráčů celkem fajn 🙂

Uvidím co mě čeká teď, pomalu bych měl koukat na S grade věci a řešit atribut krystaly... hmmm

 

PS: mě samozřejmě neber jako nějaký hlas lidu, moje představa může být hodně zkreslená :)

PS2: cena portu napřímo není součet ceny dílčích cest

Edited by Lucas
Link to post
Share on other sites

Kdyz se podivas,tak uz to tu bylo nekolikrat resene,ale to uz je jedno.

Co se  tyce penez,tak ze zacatku doopravdy adenek moc nezbyva,ale za chvilku se dostanes vyse a potom uz ti to ani neprijde.Nadelas si nejaky manor, questy na adenky davaji toho az az,atp. A jak dostanes na 75+ a zacnes farmit lifestony atp tak uvidis ze to je jako by  nic.

Co se tyce prestupaku,tak si myslim ze lidi tu jsou stale co vam radi zaplati 5mega za prestup kdyz to udelate v jejich akademce. takze to je vyresene a jestli ne,tak  mi klidne napiste bud zde nebo Lisa / Griffinve hre a urco se nejak domluvime 🙂

Link to post
Share on other sites

Penize je treba z ekonomiky neustale odcerpavat, jinak by dochazelo k sileny inflaci (ve hre se penize "vyrabeji" zabijenim mobu a jejich mnozstvi neustale stoupa.

Low lvly nemusi platit plnou cenu za port, staci se naucit portit chytre, napriklad port z Goddardu do giranu je lepsi pres Aden - Hunters Village - Hardins academy - SOE. Pripadne nemusis do Giranu chodit vubec, staci si zalozit dalsi postavu lvl 1, s tou nakoupit a donyst si vse do MDT.

Link to post
Share on other sites
19 hours ago, Deathwing said:

Penize je treba z ekonomiky neustale odcerpavat, jinak by dochazelo k sileny inflaci (ve hre se penize "vyrabeji" zabijenim mobu a jejich mnozstvi neustale stoupa.

Low lvly nemusi platit plnou cenu za port, staci se naucit portit chytre, napriklad port z Goddardu do giranu je lepsi pres Aden - Hunters Village - Hardins academy - SOE. Pripadne nemusis do Giranu chodit vubec, staci si zalozit dalsi postavu lvl 1, s tou nakoupit a donyst si vse do MDT.

Přesně tak, když se sečtou ceny za bližší porty, tak to vyjde o dost levněji než přímý port (takhle se dá na portech ušetřit dobře).

A manžel, který hrál L2 už před mnoha lety na low ratu, tak popisoval porty jako luxus (stejně tak shoty). Dělali to tak, že se naportili z města na kraj teritoria a jakmile byli na hranici s územím jiného města, tak dali soe (fajn i během CS dnes).

Všichni ty ceny za porty vždycky nějak přežili.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.