L2 Shrine strongly condemns the aggression of the barbaric russian federation. 🇺🇦 Slava Ukraini! 🇺🇦

Disconect


Recommended Posts

Právě nám to taky dvakrát za 20 min na obou počítačích spadlo... Fakt je to dost otravné

Edit: tak už 3x

Takhle je to nehratelné. Zase kdo by měl zájem dělat DDoS útoky na takhle malý server a v neděli ráno, kdy nejsou CSka ani nic jiného většího.

Edited by Aribeth
Link to post
Share on other sites

Nejde o DDoS útoky na náš server, ale o útoky na různé sítě v ČR, to, že to dopadne na spojení mezi hráčem a naším serverem je v podstatě vedlejší efekt...

Jsem k serveru připojená už od včerejška a nepadá mi to, na serveru žádný problém není, vše je naprosto v limitech a v logách nejsou žádné chyby (krom těch "obvyklých"). Mezi serverem a proxy serverama komunikace taky nevypadává, takže co se naší infrastruktury týče, tam problém není, musí být někde po cestě... Na to jsem bohužel krátká :(

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Zdravím, rozhodně nemohu říct že by se mi to dělo každý den, ale někdy to bylo i 2x za krátkou chvilku. Teď jsem musel okno sestřelit, protože mě to "jen vymrzlo" a dalších 5 minut žádný disconnect, ale na druhém PC je to odhlásilo. Pingoval jsem seznam.cz a 3x request timeout, ale neodloglo to všechna okna.

Btw trochu infa k chování z pohledu ostatních hráčů - někdy to neudělá na stejném stroji všem oknům - a ještě k tomu to ty odlognutá okna vykopne okamžitě a zmizí ve vteřině. Klasický disconnect trvá několik vteřin (pokud se nepletu tak i celkem více vteřin, pokud to server zkouší vícekrát).

Otázka, nejde o 2 různé příčiny s podobným efektem - logout?

Edited by Elaralenderinil
Link to post
Share on other sites

 GM: .... vazne Vas nechceme nejak buzerovat nebo honit ...chapu ze to delate vsechno ve svem volnem case a z dobre vule abychom si my mohli nekde rozumne zaklikat ..... ale zcela uprimne musim rict za vsechny na serveru ze se s nim neco vazne deje .... protoze obdobne problemy mame v poslednich cca. 2 mesicich ( prijde mi to od toho eventu pres svatky co byl) vlastne vsichni od nas z klanu ....a nejen my .... i  OS  nebo Warpig psali nekteri ze jim to zacalo kritovat/zamrzat nebo ruzne jiny problemy z poslednich tydnu ( rupajici veci pri enchantu na +1,  nefungujici naucena Rune kniha na Vakycka) buggy na oly ( je obcas videt do vedlejsich aren, pro padnuti okna a okamzitem nalogovani zpet jeste pred skoncenim odpoctu to stejne char uz nevezme ...tudiz hned ztrata bodu a nechut to vubec dal hrat)

 

sam za sebe to vsechno jen musim potvrdit ....hraji tu temer od zacatku serveru ...a pamatuju ci casy kdyz jsem mel trebas i 5 oken loglych celej vikend nebo i dyl a nic nepadalo nebo tak ( porad mam stejny notas, providera atd. ) ...ted mam obcas par oken loglych a jdu na chvili AFK ....a behem 5-30 min mi trebas 2 z 5 oken zamrznou nebo critnou ..... pritom ostatni jedou uplne v pohode dal .....

 

zkuste se na to prosim vazne kouknout protoze server se vazne chova ponekud jinak nez na co jsme prvni min. 2 roky byli zvykli ;) 

Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, Aphr0 said:

rupajici veci pri enchantu na +1

To byla moje chyba (nový parser na šance na enchant, měla jsem to tam posunuté o level, takže šance byla 100 % z +1 na +2, z +2 na +3 a z +3 na +4 (ale z +0 a +1 byla šance 0 %), hned, jak se to zjistilo, jsem to opravila.

12 minutes ago, Aphr0 said:

nefungujici naucena Rune kniha na Vakycka

Tohle se občas (tak jednou za rok) stává, vzhledem k tomu, že se to nestává častěji, to řeším tak, že projdu logy, zjistím, jestli si dotyčný nevymýšlí a případně danou věc nebo skill přidám ručně. Nic nového pod sluncem.

12 minutes ago, Aphr0 said:

pro padnuti okna a okamzitem nalogovani zpet jeste pred skoncenim odpoctu to stejne char uz nevezme

Tak se to ale má chovat, jakmile jsi jednou regnutý a odlogneš, prohrál jsi.

1 hour ago, Elaralenderinil said:

Máme t-mobile VDSL

Ono je to úplně jedno, jakmile je někde (kdekoliv) po cestě solidní packet loss, tak některá okna popadají. L2 spoléhá čistě na TCP spojení a pokud se rozpadne, nezkouší žádný reconnect, ale prostě vyhlásí disconnect.

2 hours ago, Elaralenderinil said:

rozhodně nemohu říct že by se mi to dělo každý den

... a z toho je krásně vidět, že to není serverem. V datacentru má podmínky pořád stejné. Kdyby to hodilo disconnect všem najednou, tak jasně, chyba je v datacentru (někdo vykopnul kabel nebo něco odešlo), ale pokud to dělá takhle náhodně...

Až vám to příště někomu začne dělat, zkuste to, prosím, přes nějaké jiné připojení (ideálně mobil), vsadila bych se, že tam to půjde bez problémů...

Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Besti said:

Všechny okna běžej jak maj, a proste dostanu freeze a pak DC. Dělá to více lidem od nás z klanu a připojení máme stabilní dobré. V jinych hrach nemam za cely den problem s lagem. Prijdu sem a dc 20x dene kdyz je "dobry den"

Sloučila jsem ty dvě témata dohromady, ale nějak se to pomíchalo, prosím, pište sem a nezakládejte duplicitní témata.

Píšeš, že to dělá více lidem, kolik vás je, můžou mi sem napsat i ostatní?

Zkoušeli jste to přes hlavní server i obě proxy?

Je 100% jisté, že problém je někde po cestě od vás k serveru a taky to vypadá, že to je někde dál od serveru (protože jinak by to nedělalo "více lidem", ale půlce serveru).

Kdo můžete, spusťte si přikazovou řádku, udělejte mi traceroute na jednotlivé proxy a pošlete mi, co to vypsalo (ale potřebuju to aspoň od tří lidí, jinak je to k ničemu a hlavně je potřeba to spustit ve chvíli, kdy to padá), tady jsou příkazy, co spustit:

tracert 81.0.234.187

tracert 37.157.194.230

tracert 94.177.234.143

 

Link to post
Share on other sites

Já zas nechala běžet 2 hodiny ping přímo z herního serveru na google:

Ping statistics for 172.217.23.206:
    Packets: Sent = 7200, Received = 7199, Lost = 1 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 8ms, Maximum = 30ms, Average = 8ms

 

Link to post
Share on other sites
40 minutes ago, Waltari said:

Hm tak to vypada ze bude problem nekde v routovani,takze u kazdeho jedince ktery ma problemy at si necha pusteny ping a kdyz to zacne at pusti tracert at muzeme zjistit kde je problem.

Přesně tak, ono kdyby to bylo na prvním druhém hopu od nás, tak by se to opravdu muselo stávat (skoro) všem - a proxy by občas asi vypadávaly kompletně (tzn. disconnect pro všechny, co jsou přes danou proxy)

Link to post
Share on other sites
On 2/3/2019 at 4:16 PM, Ane374 said:

Nebylo by lepší používat rovnou  pathping? Přeci jen je "podrobnější" usnadní Vám ukázat uživatelům, že problém není mezi Vaším ISP a serverem.

Pro zájemce klon mtr pro powershell - https://gist.github.com/tylerapplebaum/dc527a3bd875f11871e2

Pěkné, neznala jsem, vždycky jedu přes aptitude install mtr-tiny :)) A na win32 z nouze přes tracert. Ale abys to používal, musíš vědět, co znamená ten výstup (ačkoliv to by mi fakt nejvíc pomohlo). Když mi to mají lidi kopírovat sem, tak je skoro lepší ten traceroute... :/

 

Zatím mám traceroute od dvou lidí s naprosto různými providery, takže stopa skoro žádná. Může poslat ještě někdo, komu to dělá problém?

Link to post
Share on other sites

Zdravím,

bohužel i já se přidávám ke stížnostem. Již několikrát se mi stalo , že mi hra zamrzla a následně popadalo vše. Poskytovatel internetu funguje v pořádku. Ostatní hry,či web stránky fungují jen L2 ne. I po rr routeru hra nefunguje. Naloguji a vše spadne. I když lognu pouze jeden char po 3 minutách hra zamrzne  a následně opět spadne. 

Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Janca1992 said:

Zdravím,

bohužel i já se přidávám ke stížnostem. Již několikrát se mi stalo , že mi hra zamrzla a následně popadalo vše. Poskytovatel internetu funguje v pořádku. Ostatní hry,či web stránky fungují jen L2 ne. I po rr routeru hra nefunguje. Naloguji a vše spadne. I když lognu pouze jeden char po 3 minutách hra zamrzne  a následně opět spadne. 

Ahoj, toto skor vyzera na problem s klientom ako problrm s pripojenim... Skus ho updatnut cez shrine updater, popripade reinstal L2...

Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, Janca1992 said:

mě to bohužel spadlo jak na starém klientovi ,tak na druhem noťasu , kde už je updatlý klient. Cože se mi nezdá :X

Když to zkusíš přes proxy (L2 Shrine [alt] nebo L2 Shrine [FR] ve výběru serveru), tak to taky padá?

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Mně to dělá taky, občas. A to převážně dopoledne, ve všední dny. Internet mam stabilni. Zrovna vcera nebo predevcirem dopoledne mi to 2x behem 10 min zamrzlo a dalo disconnect na obe dve hry, kdyz jsem plošnákoval v Ancient battleground, jednou to přežila, podruhe už smrt. Uz dlouho se mi to ale nestalo, psal jsem kdysi i jednomu ve hre a tomu to prej dc v tu dobu nedalo, tak nvm. Prijde mi to jako zahlceny, nestiha a odpoji...

15:30, 29/03/2019 opet disconnect na 3 ze 4 uctů, zajimavy, ze neodpojeny ucet byla jen "zavesena" postava, mlatici dostali dc. Tracert 81.0.234.187 atd tady:

https://uloz.to/!95Ak4Cv2VNqn/l2-jpg

11:00, 03/04/2019 opet několikrat po sobě :(

https://uloz.to/!e6NmgGsoP3eq/l2-11-00-03-04-2019-jpg

katastrofa :(

Edited by pajislav
opakovani problemu
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.