L2 Shrine strongly condemns the aggression of the barbaric russian federation. 🇺🇦 Slava Ukraini! 🇺🇦

DULEZITE: Diskuze o letnim casu


Recommended Posts

@Emca sorry, ale muzes uz tady prestat sirit tu demagogii o % populace? Cela Evropa, Severni Amerika ma letni cas. Nevsiml jsem si ze by tady hralo tolik hracu z Afriky, Jizni Ameriky a Asie.. porad tocis dokolo ze se jedna o cz/sk... nejedna. Vztahuj si to na server, ne na svet... tady to bude 95%+ s letnim casem. (Jeden rusky klan afaik).

Dobre, nechces to delat protoze bojujes proti letnimu casu (lol) a mohlo by to rozhodit server (fair point). Ale prestan tady motat lidi tim, ze letni cas je jen cz/sk zalezitost a ze je to minoritni zalezitost, ano je selosvetove, ale urcite ne co se tyka populace tady na serveru.

Jak jsem rekl sice je to pro lidi co vstavaji problem, ale respektuju vase rozhodnuti, Vice mi vadi tohle obajovani ktere nema nic spolecneho se serverem jako takovym.

Edited by porem
  • Like 1
Link to post
Share on other sites
  • Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

V tom pripade bych byl radsi aby se ted prehodilo na letni cas a tam to zustalo. Pak by v lete byly cs 16-18 a 20-22, olly  18-24. A v zime o hodinu driv 15-17, 19-21 a olly 17-23. Coz by by

Emco uprimne nikoho nezajima jak to je v evrope ale kazdeho zajima jak to bude tady na serveru. Pokud jsou problemy okolo nastaveni vtom pripade OK a kazdej ti nato kejvne ale obhajujes to jeste polit

Posted Images

Just now, porem said:

Cela Evropa, Severni Amerika ma letni cas

Vypíšu pár zajímavých států nejen z Evropy a Severní Ameriky...

United States: Second Sunday March ~ First Sunday November, ale ještě navíc s výjimkou Arizony

Canada: Second Sunday March ~ First Sunday November, ale Some regions in Quebec, east of 63° west longitude, most of Saskatchewan, and some areas in British Columbia and Nunavut (Southampton Island) do not observe DST. Saskatchewan, however, observes Central Time even though it is located in the Mountain Time Zone, meaning it effectively observes DST year round

Mexico: First Sunday April ~ Last Sunday October, ale Has observed DST since 1996, but Baja California has observed DST since 1942. Sonora discontinued the observance in 1997 and Quintana Roo in 2014. Locations less than 20 km from the US border use US DST.[6]

Brazil: Third Sunday October ~ Third Sunday February, to znamená, že to posouvají obráceně (jsou na jižní polokouli) ale Only these south and central states use DST: São PauloRio de JaneiroFederal District BrasiliaSanta CatarinaParanáGoiásRio Grande do SulMato Grosso do SulEspírito SantoMinas Gerais and Mato Grosso (some exceptions)

Argentina: zrušeno 2009

Chile: Second Sunday August ~ Second Sunday May (jižní polokoule, takže obráceně), ale Chile abolished DST in 2015, and re-introduces in 2016. (Magallanes region not uses DSt since December, 2016)

EU: Last Sunday March ~ Last Sunday October

Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Iceland, Kazakhstan, Russia, Turkey: Do not use DST

India, China, South Korea: Do not use DST

Australia: Tady je potřeba samostatný článek https://en.wikipedia.org/wiki/Daylight_saving_time_in_Australia - dokonce v rámci jedné země v tom jde mít dost solidní bordel...

Celá Evropa to tedy rozhodně není, celá Severní Amerika také ne. A už vůbec to není ve stejný den... Logika říká, že nejrozumnější je nechat jeden čas po celý rok, protože letní čas nebyl nikdy celosvětově standardizován a je to jen zmatek nad zmatek...

Link to post
Share on other sites

Ještě jeden odkaz z relevantní doby: http://boards.lineage2.com/showthread.php?t=184691 a citace z něj pro ty, co jsou líní to číst celé:

Quote

Lineage 2 and DST (Daylight Savings Time) don't mix. They never have. To put it bluntly L2 was made in a place where they have one time zone and no DST. There is no patch, no hot fix, and no code replacement that will fix this issue. Ever. That part of the game is borked. Permanently. So far Lineage II has broken 9 times due to DST changes. For the last 7 of them we have created special scripts that we run right after the time change to magically make all the changes happen that are supposed to happen on DST or the switch back.

Quote

Something will break. No preparation or fix will stop it. Just pray it is not your server this time.

 
Quote

[ QUOTE ]
Lineage 2 and DST (Daylight Savings Time) don't mix. 

[/ QUOTE ]

God bless NCSoft Korea, there's one thing they did right.

Suggestion: Stop caring about DST changes. Don't adjust for it. You have customers all over the place, some of them in places where there is no DST, some in places where it happens during your winter, and some where it happens on different dates than in your working place. Just stop it. You're only wasting valuable time on fixing the issues associated with it.

 

Link to post
Share on other sites

jeden o voze, druhy o koze... ja se nepru o problematice letniho casu, ale o to ze demagogicky porad tahas problem na cely svet, misto na populaci na serveru a ty nez aby si to uznala tak to tocis porad dokola, mezi evropske staty klidne vypises armenii, kazachstan, turecko, azerbajdzan a gruzii protoz jen belorusko, island a Rusko(ktere rozlohou, byt ne populaci je taky Asijsky stat) by vypadali jako slaby argument. Az skoncis se serverem, zkus politiku, docela ti to jde. Misto reakce na konkretni vec, volit data ktere nikdo nezpochybnuje a nejsou tercem predchoziho prispevku ;]

Jeste jednou znova: Ok pokud je to problem pro nastaveni serveru, tak se neda nic delat a je treba to respektovat jak to je, ale netoc tady lidi na tom ze je letni cas spatny a kde vsude ve svete neni. Ja s tim ostatne souhlasim, ze je vice proti nez pro. Ale tematem debaty nikdy nebylo jestli je letni cas spravny nebo neni. Server ma majoritni populaci s letnim casem nebo chces tvrdit ze ne? To ze neni v Indii, Cine nebo Africe je pro server uplne irelevantni, ale ty to stejne pouzijes jako argument. Pritom to ze to muze rozhazet nastaveni serveru je dostatecne padny duvod to nemenit.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

@porem: Je to kombinace obou důvodů. Pro l2off server to problém je, když jsme měnili čas 30. října (z letního na zimní), tak jsem kvůli tomu musela ten server restartovat asi 5x a pořád bylo něco špatně (přitom jsme si to tehdy rozepsali, co všechno je potřeba atd. a stejně se to povedlo až po asi hodině snažení a ještě o pár dní později jsme ještě něco opravovali)... Druhý důvod je ten, že ta změna je vážně hloupost, je pro všechny mimo EU nepochopitelná (že je zrovna teď), protože pro hráče z té Severní Ameriky se stejně čas mění jindy, takže ve finále by to pro ně byla změna 4x ročně. A pro ty, co hrají z jižní polokoule (hi @Oriphix) by se to měnilo 4x ročně postupně až o dvě hodiny proti sobě - teda pokud žijí v jižní nebo jihozápadní části Austrálie - jak už jsem psala výše, je to pak vážně bordel...

Když to necháme permanentně na UTC+1, tak je úplně jedno, odkud hráč hraje a bude mít maximálně 2 změny času ročně (v závislosti na tom, jak se čas mění u něj doma) a vždy maximálně o jednu hodinu.

Link to post
Share on other sites

Letni cas je blbost, analitik (nejaky vazeny parek spocital) ze nasemu statu to prinasi 15mega rocne na usporach. (zajimalo by me jak zohlednil potize co to realne prinasi lidem na zhorsene imunite kvuli vnitrnim bilogickym hodinam) A to jeste na teoretickych usporach. To se rovna jedne tisicine HDP Ceske republiky. proc kreteni odhlasovali prodlouzeni do roku 2022 netusim. Kopnout je nekam za to i dalsi veci...

Ze se posunul i ve hre je ovsem hodne zle. Uz tak to je pro spoustu lidi krizovy kvuli smenam, takto to je jeste horsi. Pro nektere hrace co maji uz tak mensi posun 1-3 hodiny to je dokonce do noci uplne.

Osobne hlasuju pro zmenu casu na letni je-li to v moznostech i za cenu restartu a spravovani cehosi, jak si psala.

Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Grifus said:

Pro nektere hrace co maji uz tak mensi posun 1-3 hodiny to je dokonce do noci uplne.

Budu se opakovat, ale zůstat pořád v UTC+1 má právě tu výhodu, že nikomu na světě se to neposune víckrát, než 2x za rok (někomu vůbec, pokud žije v zemi, kde mu tenhle nesmysl soudruzi nenadělili) a ne víc, než o hodinu. Pokud bychom to posouvali 2x ročně podle toho, jak si to vymyslela EU, tak Američané budou mít posun 4x ročně (dva týdny před námi a pak po dvou týdnech znova) a všichni z jižní polokoule (pokud ten nesmysl mají) by měli posun střídavě o -2 až +2 hodiny postupně po 4 krocích (protože u nich je letní čas v naší zimě a opět začíná a končí na jiné datum).

English: I'll repeat myself but staying permanently in UTC+1 has the great advantage that nobody on the world will experience time change more than 2 times a year (and someone will experience no time change at all - if he/she lives in country where they don't have this stupidity) and the change is maximum 1 hour for everyone. If we changed it as EU made it, Americans would experience 4 time changes per year (one two weeks prior to our change and then again with our change) and everyone from southern hemisphere (if they use this nonsense) would experience gradual shifts between -2 and +2 in 4 steps (because they have DST in our winter and it begins on different date than it ends here).

21 minutes ago, porem said:

by the way your screenshot from official forum tells us they had standart game event times (6:30 reset, 20:00 cs/tw) configured in way it fits summer time and they wont change it for winter (judging from text and from day it was written)

The screenshot tells that they don't change it at all. They just warn Americans that American time will change ("Therefore you will only notice the changes between Standard Time and Daylight Time if you live in a country or state that actually participates in these time changes."), so we have this the same way as retail.

Link to post
Share on other sites

@Emca nehnevaj sa ale stale odpovedas na uplne blbosti ....... Ide najma o to posunut to na ten druhy cas ako je teraz- teda aby bola oly 18:00-0:00 v lete a 17:00-23:00 v zime a nie opacne. To ci niekto uznava letny cas alebo neuznava alebo komu sa to ako posuva je ABSOLÚTNE nepodstatne!

@Emca dont get me wrong but you miss the point. The thing is to set server to different time than now - so oly in centrak europe will be from 18:00-0:00 in summer and 17:00-23:00 in winter. The SH_T about DST etc. is absolutelt irrelevant!

Link to post
Share on other sites

Tak nám ukažte, že s tím má problém víc než polovina serveru. Když udělám anketu, tak mi v ní budou klikat jen ti, kterým to vadí (ti, kterým to nevadí, nemají vůbec důvod to řešit), takže anketa nemá smysl. Ber to takhle, pokud mi to vadí tak málo, že nejsem ochotná se sebrat, otevřít browser, vlézt na fórum, rozkliknout si tohle vlákno a napsat "já jsem taky proti", tak mi to asi vážně moc nevadí...

English: Then show us that more than a half of server has problem with it. If I make poll, only those who are against will vote (those who aren't against don't have any reason to do anything), so poll wouldn't be representativ. See this, if I don't like this setup but I'm not willing to open browser, go to forum, open this thread and add "I'm against keeping it UTC+1", then it probably bugs me really little.

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Emca said:

Tak nám ukažte, že s tím má problém víc než polovina serveru. Když udělám anketu, tak mi v ní budou klikat jen ti, kterým to vadí (ti, kterým to nevadí, nemají vůbec důvod to řešit), takže anketa nemá smysl. Ber to takhle, pokud mi to vadí tak málo, že nejsem ochotná se sebrat, otevřít browser, vlézt na fórum, rozkliknout si tohle vlákno a napsat "já jsem taky proti", tak mi to asi vážně moc nevadí...

English: Then show us that more than a half of server has problem with it. If I make poll, only those who are against will vote (those who aren't against don't have any reason to do anything), so poll wouldn't be representativ. See this, if I don't like this setup but I'm not willing to open browser, go to forum, open this thread and add "I'm against keeping it UTC+1", then it probably bugs me really little.

Pokud to nekomu vadi malo pak mu bude jedno jestli bude olly 17-23 nebo 19-01. Tak nemuzes pocitat ze je proti. Zatim jsem tu nevidel nikoho kdo by byl radsi aby olly byla do 1 v noci. Pouze se tu hlasi lidi, kteri chteji posunout server na UTC₊2.

 

ENG: if somebody dont care about olly 17-23 or 19-01 you cant count him as he is against moving. I saw there only voices to move server to UTC+2, nobody agaitnst.

Link to post
Share on other sites

Spravte si minievent ... Nech pride po konci oly ... o 01:00 do kolosea kazdy kto chce aby bola oly do jednej rana ... Ak to bude viac ako 250 ludia tak ano polovica serveru chce mat cas nastaveny tak ako je teraz .... Ak tam bude menej ako 250 ludi tak to je mensina a teda vacsina serveru chce mat ten cas o hodinu skor.... Vybavene

Viem idiotsky argument (prepac) ale uz neviem ako inak reagovat na tie ostatne ....

 

Link to post
Share on other sites

Podľa mňa sme síce medzinárodný server ale ..... :D  myslím že tu nieje mnoho hráčov z krajín južnej Ameriky Ázie a Afriky .... ktorí by mali ako jedny z mala problém s týmto menením času ktoré je pre krajinky od USA po Grécko normálne.    

Čo sa týka mňa tiež na túto hru nemám neobmedzený čas tak prečo to nezmeniť a na miesto CS v  17:00 to prehodiť na 14:00 a oly nechať len do 22:00   :DD       

Už bez srandy som rád že som na túto tému na fóre narazil a dúfam že ma známy v hre tu v tejto téme podporia v tom aby sme tu pre manor, CS , TW  a oly netrčali do druhého dňa či neskorého večera. 

 

Link to post
Share on other sites

Ahojte, pozeram ze sa rozbehla riadna diskusia,aj v anglickej sekcii. V kazdom pripade drzim nasim sikovnym GMkam palce, kedze je to narocne aby to vyriesili k spokojnosti vsetkych.;)

 

/ Mam jednu  otazku mimo temu, obcas sa mi po portovni,alebo len tak rozhasi 9 okien medzi sebou sa poprehadzuju medzi sebou, pouzivam launcher a zaskrtavam volbu don´t group windows a use http, neviete malu radu co s tym? /

EDIT @Emca: nebudu odpovídat v dalším příspěvku, s tímhle bohužel nic dělat nejde, přehazuje si to Windows...

Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Yooyoo said:

I want server to move to UTC+2 (olly 18-24 in summer, 17-23 in winter). 

nejlepsi nez mit cas pro jednu partu (edit: zapadku)... anglictinu neovladam dobre tak proc to delat kdyz si to vedeni muze precist cesky ze...

EDIT: Vedení ti to ale přesune do té české diskuse...

edit2:klidne..  btw mam takove tuseni ze i tahle "drobnost" rozhoduje v tom jestli udelat pro velky rusky trh vlastni srvr nez je nahazet s nekym kdo ma akce o 2+hodiny predelany

Edited by uberpet
Link to post
Share on other sites

PERNAMENTNE MOVNOUT SERVER NA UTC+2 (nemenit letni/zimni, ze to v zime zacne o hodku drv neni tak hrozne jako v lete do rana)

 

 

OT for @Fidoo : To se ti deje protoze ti to jedno okno zamrzne (neodpovida) takze jak se to rozhybe, tak to win jako novy proces hodi nakonec, jako kdyby si otevrel nove okno hry

Link to post
Share on other sites

Jinak to UTC+2 beru jako možnou variantu, jen to rozhodně nechci dělat před koncem měsíce (oly), nechci nakrknout ty, kterým UTC+1 vyhovuje a nechci celkově rozbíjet server kvůli "pár" lidem - chápete už proč chci, aby napsali vaši clanmates?

Link to post
Share on other sites
  • Jorn locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.

Announcements